2015. augusztus 7., péntek

jön a korTárs!

Augusztus 26-ától rendhagyó és a szervezők reményei szerint hagyományteremtő alkalom lesz csaknem egy teljes héten keresztül az 1. Szentgotthárdi Összművészeti Alkotótábor, melynek házigazda koordinátora a SZEMLE egyesület.
tájidegen fb
A MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) Media Design szakos hallgatói és a NYME AMI (Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet) építész hallgatói nem csak maguknak és a táborban alkotnak, hanem aktív résztvevő lesznek/lehetnek a térségben élők is. Sőt, a programok sorában jó néhány nyilvános eseményen is bekapcsolódhatnak a városlakók, turisták, vagy akár a művészeti pálya iránt érdeklődő, jövőjüket ez irányban tervező szentgotthárdi diákok, fiatalok is.
Az alkotótábor programjain olyan neves oktatók is részt vesznek, mint a NYME-AMI (szak)vezetője, Ybl-díjas és Prima díjas építész, a térségünkben élő U. Nagy Gábor vagy a Munkácsy-díjas Szirtes János grafikus, képzőművész, performer, a MOME Média Design tanszékének vezetője és a szintén Munkácsy-díjas médiaművész, Tasnádi József, akinek a Hársas tóra tervezett installációja a rendezvény keretein belül épül fel.
S, ez még nem minden! "A sziget" felállítása után felcsendül Zanzinger és gitárja a tó közepén!

Az alábbi klip rendezője, Fazakas Péter pedig egy egészen különleges szerepkörben tűnik például fel majd 29-én a zsidai falunap "nót a session"-ében.



A program, mint élő rendezvény, folyamatosan bővül. A performance-okról, nyilvános előadásokról az esemény oldalán lehet friss információkhoz jutni. 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése